22 Şubat 2010 Pazartesi

Kahve Bahane Değil Şahane




Kahve içmek bir tiryakiliktir. Bir tiryakiye de kahve beğendirmek zor iştir. Şekerli ya da şekersiz olsun iyi bir kahve her zaman lezzetlidir.
Kahvelerinizde o lezzeti yakalamak için daha fazla şey biliyor olmalısınız. İşte kahve hakkında bilmedikleriniz…

* Öğütülmüş olarak aldığınız kahvenin bozulmasını istemiyorsanız cam bir kavanoza koyun. Cam kavanoz aynı zamanda kahvenin nefasetini ve kokusunu da korur.

* Türk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz kavanozun içine bir – iki tane kesme şeker atın.

* Kimi kahveler katkılıdır, kimileri saf. Bunu herkes ayırt edemez. Kahvenin saf mı, katkılı mı olduğunu anlamanın kolay bir yolu var. Soğuk suyla dolu olan bir bardağa bir tatlı kaşığı kahve koyun. İyi kahvenin tozu suyun yüzeyinde olur ve çok az renk verir. Eğer kahvede katkı maddesi varsa dibe çöker ve suyu hemen boyar.

* Kahve değirmenindeki kokudan kurtulmak istiyorsanız bayat ekmek kullanın. Bayat ekmeği parçalara ayırın ve kahve değirmeninde çekin. Böylece ekmek, kahvenin kokusunu almış olacak.

Bu püf noktalarına dikkat ederek daha lezzetli kahveler yapabilirsiniz.




Devamını okumak için: http://www.evhayat.com/

0 yorum:

Yorum Gönder

şekerlerim ne demiş:)